top of page

OM OSS

Om Oss: 

Få kjenner Oasen bedre enn Lars Erik Netland. Han var sju år gammel da farens senter åpnet i 1977.

I 2015 er han fortsatt på plass, passende nok der det hele startet, i den eldste delen av senteret. Palmehaven kafé ligger i det sørøstre hjørnet.

Oasen har alltid hatt kafédrift. Kafeene har vært med på å gjøre senteret til et lokalt samlingspunkt. Familien Netland har drevet Palmehaven nesten helt fra starten, fram til salget i 1998 parallelt med driften av selve senteret.

– Hvordan var det å komme på jobb dagen etter at Oasen var ute av familiens hender? Hadde du da den samme tilknytningen til senteret?
– Ja, det vil jeg si, faktisk kanskje vel så sterk som tidligere. Oasen har alltid vært en del av livet mitt, du legger ikke det bort bare fordi noen andre er blitt eiere av senteret.
– Hvorfor tror du Oasen holder posisjonen som et av regionens viktigste handelssentre, tiår etter tiår?
– Det at Olav Thon kjøpte oss opp har nok vært viktig når det gjelder de siste årene. På den måten har senteret fått flere attraktive kjeder inn.

Pusset opp

Palmehaven kafé har i likhet med resten av den eldste delen av senteret nylig blitt oppgradert. Oppussingen har gitt lysere lokaler.

Lars Erik Netland innrømmer at han var litt spent før de satte i gang.

Palmehaven kafé har på mange måter vært en institusjon i institusjonen Oasen. Du skal ikke tulle altfor mye med tradisjoner før det blir rot.

– Vi var litt usikre før satte i gang, ja. Folk har jo sine vaner, sine faste bord og liker det som regel slik som de alltid har hatt det. Men det har gått veldig bra. Etter at vi pusset opp har omsetningen økt kraftig, forteller han.

I «nabolaget» har det også skjedd ting. Rema har allerede flyttet inn. Om et par uker åpner Bolias butikk i underetasjen.

– Veldig bra for oss, sier Netland.

Men det er også grenser for hvor mye nytt en skal finne på. Lars Erik Netland har ingen problemer med å røpe en av hemmelighetene for at kafeen hans er mer populær enn noen gang:

– Menyen, og den har vel stort sett vært lik helt siden vi startet opp, humrer han.

– Vi serverer folk tradisjonell, god mat. Det er dette kundene vil ha, og da skal vi gi dem det, føyer han til.

!
Widget Didn’t Load
Check your internet and refresh this page.
If that doesn’t work, contact us.
bottom of page